Crystal Dental Clinic lansează un program gratuit de încurajare a prevenției problemelor stomatologice pentru copii și părinți, în valoare de 500.000 euro

Crystal Dental Clinic lansează un program gratuit de încurajare a prevenției problemelor stomatologice. FOTO Endless Marketing

România continuă să fie pe ultimele locuri din UE privind igiena orală, iar mulți copii nu ajung niciodată la dentist, având în vedere că peste 30% dintre părinții români nu și-au dus copiii la consult și tratamente de profilaxie, conform statisticilor. În acest context, clinica stomatologică Crystal Dental Clinic lansează, cu ocazia Zilei Copilului, un program de încurajare a prevenției atât pentru copii, cât și pentru părinți, prin care oferă consultații și tratamente stomatologice gratuite în valoare de 500.000 de euro, de care pot beneficia până la 10.000 de copii și părinți.

Probleme dentare la copii, în România

Statisticile arată că un număr alarmant de copii din România nu beneficiază de vizite regulate la dentist. Mai exact, conform unui studiu de piață realizat de Kantar, aproape 34% dintre părinții din România nu și-au dus vreodată copiii la dentist. Acest lucru duce la probleme dentare grave, precum carii și afecțiuni gingivale, care pot afecta sănătatea generală și dezvoltarea copiilor.

„Ne dorim să schimbăm statisticile alarmante privind sănătatea dentară a copiilor din România. De Ziua Copilului, dorim să oferim copiilor șansa de a avea un zâmbet sănătos și strălucitor. Tratamentele stomatologice gratuite în valoare de 500.000 de euro sunt un prim pas în asigurarea accesului egal la îngrijire dentară pentru toți copiii și pentru părinți. Din păcate, mulți copii din România nu ajung niciodată la medicul dentist, însă prin acest program de încurajare a prevenției, prin care oferim acces la tratamente stomatologice adecvate, dorim să arătăm că prevenția este cheia pentru un zâmbet sănătos și că fiecare copil merită cea mai bună îngrijire dentară. Este esențial să promovăm prevenția și să educăm părinții privind importanța sănătății dentare a copiilor încă de la o vârstă fragedă”, declară Cătălin Panciu, CEO Crystal Dental Clinic.

Cum se pot înscrie părinții și copiii în programul de prevenție

Programul de prevenție în mod gratuit a problemelor dentare pentru copii și părinți va fi lansat sâmbătă, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, în cadrul evenimentului K-Zilla Festival, care are loc pe esplanda Operei Naționale București. Astfel, la standul Crystal Dental Clinic, toți părinții și copiii care ajung la eveniment se pot înscrie în acest program pentru a beneficia de consultații și tratamente dentare gratuite, în valoare totală de până la 2,5 milioane lei (500.000 euro). Aceștia vor beneficia de consultații și tratamente dentare în cuantumul a 250 lei/persoană, iar copiii între 0 și 3 ani beneficiază de consultații gratuite în mod automat, pe lângă tratamente în valoare de suma menționată.

Reprezentanții clinicii stomatologice estimează că până la 10.000 de părinți și copii, participanți la eveniment în weekendul 1-2 iunie, se vor înscrie în programul de încurajare a prevenției privind problemele stomatologice. La standul Crystal Dental Clinic vor fi prezenți și medici stomatologici care vor oferi informații utile despre prevenția și tratarea problemelor dentare.

Unul dintre motivele pentru care românii nu ajung la dentist este teama de intervenție stomatologică. Crystal Dental Clinic furnizează servicii de stomatologie cu sedare profundă atât pentru copii, cât și pentru adulții care suferă de diverse afecțiuni, au teamă de tratamente stomatologice sau prezintă reflex de vomă. Sedarea profundă face tratamentele mai accesibile pentru toată lumea, eliminând temerile și stresul asociate acestora.

România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul mediu anual de consultații stomatologice, cu doar 0,3 consultații per capita, potrivit Eurostat și unui studiu Ernst & Young. În contrast, media europeană este de 0,9 consultații per capita, iar în state precum Olanda acest indice ajunge la 2,5 consultații per capita.

Mai mult, 63% dintre români nu se spală pe dinți, iar doar 17% din populație vizitează un cabinet stomatologic în scop preventiv, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, 90% din populația lumii suferă de afecțiuni orale pe parcursul vieții, multe dintre acestea putând fi prevenite prin programe adecvate de prevenție, diagnostic și tratament.

Fondată în anul 2003, Crystal Dental Clinic este una dintre cele mai mari clinici de stomatologie din România. În prezent, există două clinici în București, incluzând un departament dedicat tratamentelor dentare pentru copii. Clinica are o echipă de peste 35 de medici specializați, care folosesc cele mai avansate tehnologii și metode pentru eliminarea durerii și tratarea cu succes a afecțiunilor dentare, iar de peste 25 de ani este alături de pacienți. Până în prezent, peste 40.000 de pacienți din București și localități din apropiere au fost tratați de Crystal Dental Clinic.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*