Life Group: Aproximativ o treime din dinții pacienților români au carii în diferite stadii de gravitate

Cabinet Life Dental Spa. FOTO Life Dental Spa

Toți pacienții care trec pragul clinicilor LIFE Dental Spa sau VIVO Dental, parte a LIFE Group, prezintă carii în diferite stadii de gravitate, iar statistica arată că, în medie, între 8 și 10 dinți sunt afectați de această problemă, pe lângă altele, ce pot fi asociate.

O persoană ajunsă la maturitate are 32 de dinți în cavitatea bucală, însă datele LIFE Group arată că aproximativ o treime dintre aceștia sunt afectați de carii aflate în diferite stadii de evoluție, ce necesită tratament rapid, pentru a nu crea probleme mult mai mari. Chiar si cele mai mici carii, punctiforme, trebuie tratate minim-invaziv, deoarece acestea pot evolua si ajunge sa afecteze nervul dintelui, să producă dureri, infecții și chiar pierderea sa.

Vechile concepții conform cărora cariile mici sunt “marmorații” și asupra lor nu trebuie intervenit nu mai sunt valabile, iar asta deoarece practica a dovedit că acestea sunt tot carii aflate în stadii incipiente care pot avansa și crea probleme.

„Utilizăm un protocol eficient, cu echipamente capabile să identifice în profunzime gravitatea cariilor sau a altor probleme ce pot fi asociate și să le tratăm fără durere, prin intermediul laserului dentar, într-un timp mult mai scurt și fără disconfort. Încă de la introducerea echipamentelor în clinicile noastre am înregistrat creșteri constante ale numărului de pacienți care au renunțat la modul <tradițional>, de tratare a cariilor – cu freza -, pentru o tehnologie de vârf, extrem de eficientă și utilizată cu succes în Vestul Europei și în SUA”, a declarat Dr. Cristina Obreja, CEO și cofondator LIFE Dental Spa.

Costul tratamentului cu laser al unei carii variază între 300 și 600 RON. Nesoluționarea problemelor poate duce la cheltuieli și de peste 10 ori mai mari

Tratamentul cu laser al unei carii variză între 300 și 600 RON în funcție de clinică, zona în care se află sau pachetele promoționale disponibile. În această perioadă, de exemplu, clinicile VIVO Dental beneficiază de un pachet promoțional pentru tratarea cariilor la care sunt achitate două intervenții și cea de-a treia este gratuită, în acest fel prețul pentru o intervenție s-ar ridica la aproximativ 300 RON.

„În toate clincile noastre utilizăm laserul pentru tratarea problemelor dentare, iar rezultatele se văd imediat, pacienții revin cu plăcere ori de câte ori este nevoie, cadrele medicale sunt foarte bine pregătite și dispunem de specialiști pentru tratarea oricăror probleme dentare, de la pedodonți – medici specializați în supravegherea și tratarea dinților de copii, la ortodonți sau la chirurgi. Dacă ne uităm la statistici, realitatea este că sunt puțini cei care vin la medicul stomatolog pentru prevenție, majoritatea trec pragul clinicilor când deja apare durerea sau intervenția devine ceva mai complexă și costisitoare. O carie, de exemplu, la care nu s-a intervenit la timp, poate necesita cheltuieli și de peste 10 ori mai mari decât simpla tratare preventivă a dinților. Vorbim de intervenție pe canal, coroane dentare sau, în cel mai rău scenariu, implantul dentar”, a subliniat Dr. Cristina Obreja.

Tratamentul dentar, când devine prea târziu să mai poată fi ameliorată problema, îl poate costa pe pacient până la 5.000 RON pentru un singur dinte.

Românii alocă, în medie, circa 1.000 lei anual pentru tratarea problemelor dentare

Românii alocă anual, în medie, aproximativ 1.000 lei pentru tratarea problemelor dentare, iar principalele cauze pentru care aceștia trec pragul clinicilor dentare sunt atât pentru tratarea gingivitei, a cariilor dentare, implantologie, dar și estetică sau igienă orală, mai arată datele LIFE Group.

Suma este, însă, cu 20% mai mică decât în ultimii ani, iar acest lucru se datorează, în principal, inflației, a dobânzilor bancare crescute și a climatului economic general mai puțin favorabil.

Mai mult, opt din zece români suferă de o formă de afecțiune a gingiilor, gingivita sau parodontoza, care, de cele mai multe ori trec neobservate, nediagnosticate și netratate la timp, ceea ce poate duce la pierderea dinților.

Igiena orală precară este cauza principală a parodontozei, iar placa bacteriană și tartrul sunt responsabile în mod direct de apariția bolii parodontale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*