Ziua Internațională Alzheimer, marcată la Cluj

Sediul Consiliului Județean Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj organizează în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, o serie de evenimente dedicate “Zilei Internaționale Alzheimer”.

Alin Tișe, președintele forului administrativ județean: „Sunt activități extrem de benefice, care răspund unor nevoi reale. Ceea ce urmărim este să contribuim la  limitarea efectelor acestei afecțiuni cu o incidență tot mai ridicată. În acest scop, ne propunem să oferim clujenilor servicii sociale de calitate, adaptate în permanență necesităților comunității”.

Activitățile programate sunt menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer și să promoveze serviciile oferite de cele două instituții partenere la nivel local și județean.

Evenimentele se vor desfășura în perioada 19-23 septembrie 2024, după următorul program:

Joi, 19 septembrie 2024, pe stadionul Cluj Arena, între orele 16.00-18.00, va fi organizat un Maraton al Memoriei & Flash Mob.

Vineri, 20 septembrie 2024, între orele 9.00-12.00, va avea loc o campanie de testare gratuită a memoriei, în contextul diagnosticării precoce a bolii Alzheimer. Campania se va desfășura în următoarele locații din municipiul Cluj-Napoca:

– Centrul Comunitar Județean Cluj , Str. Albert Einstein, nr. 14, Cluj-Napoca

– Centrul de Zi pentru Seniori nr.1, Str. Șt. O. Iosif,  nr. 1-3, Cluj-Napoca

– Centrul de Zi pentru Seniori nr. 2, Str. Decebal, nr. 21, Cluj-Napoca

– Centrul de Zi pentru Seniori Mărăști, Str. Aurel Vlaicu, nr. 3 A, Cluj-Napoca

– Centrul de Zi pentru Seniori Observatorului, Str. Observatorului, nr. 1-3, Cluj-Napoca.

Luni, 23 septembrie 2024, în intervalul orar 10.00-13.00, va fi organizată, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, de pe str. Albert Einstein, nr. 14, Ziua Porților Deschise.

Activitățile dedicate “Zilei Internaționale Alzheimer” se adresează întregii comunități, fiind un prilej excelent de a comunica propria experienţă, de a discuta şi de a învăţa împreună. Bolnavii Alzheimer şi aparţinătorii acestora au nevoie de acces la servicii de calitate, de o varietate de soluţii concrete și de modele de intervenţie integrate pentru a oferi suport personalizat celor afectaţi de această boală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*