Siemens Healthineers primește aprobarea FDA prealabilă introducerii pe piață pentru porțiunea 3D a sistemului de mamografie Mammomat B.brilliant

Siemens Healthineers primește aprobarea FDA prealabilă introducerii pe piață pentru porțiunea 3D a sistemului de mamografie Mammomat B.brilliant. FOTO Fabrica de PR

Siemens Healthineers anunță primirea aprobării Agenției pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) prealabilă introducerii pe piață pentru tehnologia de imagistică mamară tridimensională sau tomosinteză a Mammomat B.brilliant – prima platformă de mamografie Siemens Healthineers complet reproiectată după mai mult de un deceniu. Această aprobare, care include o nouă tehnologie 3D de achiziție și reconstrucție a imaginilor, reprezintă o adăugare la funcțiile deja aprobate ale sistemului pentru mamografia digitală cu câmp complet sau imagistică mamară bidimensională, biopsia sânului și mamografia cu contrast îmbunătățit cu titan. Alte funcții sporesc confortul pacienților, facilitează fluxul de lucru al utilizatorilor și îmbunătățesc ergonomia, în comparație cu sistemul anterior, Mammomat Revelation.

„Aprobarea FDA prealabilă introducerii pe piață a sistemului de mamografie Mammomat B.brilliant reprezintă un pas important în angajamentul nostru continuu pentru sănătatea femeilor”, a spus Niral Patel, vicepreședinte al Diviziei de Produse Rx a Siemens Healthineers America de Nord. „Acest sistem revoluționar nu doar furnizează instituțiilor medicale capacități de diagnosticare semnificativ îmbunătățite, ci și răspunde nevoii critice de confort pentru pacienți și tehnicieni în screeningul pentru cancerul mamar.”

Caracteristica distinctivă a tuturor platformelor de mamografie 3D Siemens Healthineers este tehnologia acestora cu unghi larg de 50° – cel mai larg unghi disponibil. Această tehnologie soluționează problema legată de suprapunerea țesutului mamar, care reprezintă o provocare în imagistica 2D, indiferent de densitatea sânului. Aceasta separă straturile suprapuse de țesut mamar, pentru a ajuta la vizualizarea leziunilor care ar fi altfel ascunse, oferind o rezoluție în profunzime (sau separare a țesuturilor) de 3,5 ori mai mare decât cea a altor sisteme de mamografie.

Mammomat B.brilliant se bazează pe această abordare cu unghi larg cu PlatinumTomo, o nouă tehnologie 3D care permite o achiziție de 50 de grade în mai puțin de cinci secunde. PlatinumTomo reduce neclaritățile inerente în imagistica 3D și are potențialul de a ajuta radiologul să stabilească un diagnostic mai sigur. Aceste beneficii sunt posibile datorită detectorului rapid al sistemului și noului tub Rx, care utilizează tehnologia de punct focal mobil de la scanerele pentru tomografie computerizată Siemens Healthineers, adaptată pentru imagistica mamară. În mod suplimentar, noua tehnologie UltraHD de reconstrucție a imaginilor reduce artefactele metalice, permite vizualizarea clară a calcificărilor și oferă setări de imagine personalizabile. De asemenea, sistemul oferă o imagine 2D sintetică fără o expunere suplimentară a pacientului la radiații, reducând nevoia radiologului de imagini de mamografie digitală cu câmp complet.

Mai multe caracteristici aprobate anterior sunt în beneficiul tehnicienilor radiologi. Un monitor remarcabil permite tehnicianului să vizualizeze clar informațiile despre pacienți și etapele de lucru. Funcția ergonomică automată ComfortMove îi permite tehnicianului să deplaseze capul tubului independent de receptorul de imagini, permițând accesul ușor la pacient în timpul poziționării. Un ghidaj laser permite poziționarea cu precizie a sânului. Împreună, aceste funcții pot îmbunătăți fluxul de lucru.

Un mâner ergonomic și o mască fixă, optimizată, pentru față, permit pacientului să se sprijine pe sistem în timpul achiziției imaginilor, pentru o stabilitate mai mare și o vizualizare mai extinsă a țesutului mamar posterior. Aceste funcții se combină cu un afișaj reproiectat cu lumină ambientală, o compresie inteligentă, personalizată a sânului și padele rotunjite de compresie a sânului, pentru a reduce disconfortul pacientei, a îmbunătăți poziționarea sânului și a permite o calitate mai constantă a imaginii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*