FOTO Pacientul oncologic cu afecțiuni cardiace are parte de tratament inovator și modern la Ovidius Clinical Hospital

Intervenție chirurgicală la OCH. FOTO OCH

La OCH Constanța, specialiști cu o vastă experiență în domeniul medical previn, diagnostichează și tratează afecțiunile cardiovasculare, utilizând cele mai noi tehnologii disponibile.

Dr. Valentin Leica, medic specialist în medicină internă, cardiologie și cardiologie intervențională, și coordonator al secției de Cardiologie OCH, subliniază că echipa de cardiologi din cadrul OCH dispune de resurse avansate pentru a sprijini pacienții care suferă de afecțiuni cardiovasculare acute sau cronice. De asemenea, pacienții cu multiple afecțiuni, nu doar cardiace, beneficiază la OCH de o abordare multidisciplinară, fiind evaluați cu atenție pentru toate problemele lor de sănătate.

OCH – expertiză în Cardiologie Intervențională

Un exemplu special adus în discuție de dr. Leica este cel al pacienților oncologici care se confruntă simultan și cu boli cardiovasculare cronice. A fost menționat cazul unei paciente cu recidivă de cancer de sân, care fusese inițial respinsă pentru intervenția chirurgicală din cauza problemelor cardiace. Aceasta prezenta multiple stenoze arteriale, afectând fluxul sanguin la nivelul inimii. Pacienta a venit la OCH cu simptome clasice precum oboseală la eforturi mici, dureri toracice și dificultăți de respirație. Investigațiile au arătat că trei dintre arterele coronare necesitau tratament, iar cancerul recidivant de sân necesita o intervenție chirurgicală urgentă. Soluția a constat în utilizarea stenturilor active farmacologic Synergy, dezvoltate de Boston Scientific, care, conform studiilor, permit reducerea perioadei de tratament cu medicamente pentru subțierea sângelui la doar o lună după implantare. Astfel, după implantarea stenturilor, intervenția chirurgicală pentru cancer a putut avea loc fără complicații, la scurt timp.

„Scopul final al intervenției noastre a fost repararea inimii, implantarea stenturilor și operarea neoplasmului cât mai repede, ceea ce s-a putut realiza după o lună de la stentare, fără nicio problemă de data aceasta”, a declarat Dr. Valentin Leica.

Tehnologii medicale avansate în serviciul pacientului

După intervenția chirurgicală la nivelul sânului, tratamentul cu dublă antiagregare plachetară a fost reluat, odată ce riscul de sângerare a scăzut. Dr. Leica subliniază că stenturile active farmacologic Synergy aduc un avantaj major pentru pacienții cu risc crescut de sângerare, în special cei oncologici. În mod obișnuit, tratamentul cu dublă antiagregare plachetară durează între 6 și 12 luni, dar datorită tehnologiei avansate a stenturilor Synergy, care sunt fabricate dintr-un metal subțire și acoperite cu medicamente performante, tratamentul de subțiere a sângelui poate fi întrerupt după doar o lună, pentru a permite intervenții chirurgicale urgente. După intervenția chirurgicală, tratamentul poate fi reluat fără riscuri pentru pacient, fie că acesta suferă de afecțiuni cardiovasculare sau oncologice.

Ovidius Clinical Hospital este primul spital multidisciplinar privat din Sud-Estul României. Azi, e cel mai mare și modern spital privat din Dobrogea, un spital gândit și construit de un colectiv de medici în jurul nevoilor pacientului, care asigură diagnostic rapid, tratament la zi, abordare multidiscipinară. OCH este primul centru Siemens Healthineers din România, un spital în care tehnica medicală de vârf e integrată în munca de zi cu zi.

Centrul de Cardiologie Intervențională OCH oferă opțiuni avansate de tratament pentru bolile coronariene, în deplină siguranță pentru pacient. Cardiologii înalt calificați de la OCH operează angiograful Artis Icon Floor, vârf de gamă în abordarea minim invazivă a procedurilor cardiovasculare, un adevărat simbol al inovației în medicina de azi.

Pacienții oncologici au parte la OCH de diagnostic rapid și precis, tratament personalizat – de la intervenții chirurgicale la chimioterapie, imunoterapie, hormonoterapie și radioterapie –, îngrijiri paliative, suport psihologic și terapia durerii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*