Aparatură de ultimă generație pentru laboratorul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați

Aparatură de ultimă generație pentru laboratorul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați. FOTO CJ Galați

Laboratorul de analize medicale al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați a fost dotat cu echipamente de ultimă generație, unele în premieră pentru medicina gălățeană. Investiția a fost realizată de Consiliul Județean Galați, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Noile echipamente permit identificarea mult mai rapidă a unei game extinse de agenți patogeni.

“Mai repede, mai precis și mai bine pentru pacient. Unul dintre echipamente are o tehnologie care permite identificarea bacteriilor, fungilor sau virusurilor cu 24 până la 48 de ore mai devreme. Asta înseamnă că pacientul primește tratamentul adecvat mult mai rapid, ceea ce va duce inclusiv la scăderea duratei de spitalizare. Mai mult, noile aparate medicale sunt extrem de importante în urgențele majore, acolo unde timpul pentru salvarea pacientului este vital,” a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În plus, anumite proceduri, care anterior erau realizate manual, acum sunt  complet automatizate, cum ar fi turnarea mediilor de cultură.  Această tehnologie asigură o eficiență sporită în procesul de analiză a probelor, reducând semnificativ riscul de contaminare. De asemenea, unele echipamente reduc considerabil costurile analizelor.

“Spre exemplu, unul dintre echipamente reduce costul consumabilelor și al reactivilor necesari pentru realizarea unei analize medicale de la 150 de lei la doar 2 lei per pacient”, a adăugat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pe lângă utilizarea în diagnosticarea zilnică, echipamentele pot fi folosite și în activități de cercetare.

Valoarea investiției este de peste 3,7 milioane de lei.

Anual, în cadrul laboratorului Spitalului Județean se realizează aproximativ 50.000 de analize medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*