Cabinet privat de Obstetrică-Ginecologie, afiliat ca centru de recoltare pentru screeningul cancerului de col uterin

FOTO Spitalul Județean Mureș

Femeile din comuna Deda şi împrejurimi sunt invitate la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, la Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie Dr. Vlasa Ionuţ, situat la etajul I, în clădirea Centrului Medico-Social Deda.

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în cadrul Cabinetului de Obstetrică-Ginecologie, acestea se pot programa în prealabil telefonic, de luni până vineri, la numărul de telefon 0750.826.649.

“Afilierea unui cabinet privat de Obstetrică-Ginecologie în cadrul proiectului privind screeningul cancerului de col are avantaje şi beneficii atât pentru paciente, cât şi pentru medic şi cabinet, în sensul îmbogățirii ofertei cabinetului față de paciente, prin oferirea de servicii suplimentare și gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin. De asemenea, se creează posibilitatea de a atrage noi paciente, prin promovarea și oferirea serviciilor medicale de screening, promovarea cabinetului în cadrul campaniilor din proiect, suport logistic și sesiuni de instruire cu privire la desfășurarea programelor de screening. Binenţeles, nu în ultimul rând, se va crea oportunitatea de a participa în cadrul altor programe de screening.

Aşadar, invităm cabinetele private de Obstetrică-Ginecologie din regiunea Centru să se afilieze Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în derularea proiectului privind screeningul cancerului de col uterin şi să profite de oportunitatea oferită în cadrul acestui proiect”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Uzun, manager proiect.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Cancerul de col uterin se dezvoltă în colul uterin al femeii. Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, care afectează în primul rând persoanele în vârstă, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Screeningul reprezintă unul dintre cele 12 moduri de a reduce riscul de cancer. Screening-ul poate detecta anumite tipuri de cancer într-un stadiu incipient, când tratamentul este mai efficient. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*