Cinci lucruri pe care ginecologii ar vrea ca fiecare gravidă să le facă în timpul sarcinii

Femeie însărcinată. FOTO Pixabay.com

Sarcina este o perioadă specială în viața oricărei femei, dar este și un moment în care sănătatea ta și a copilului trebuie monitorizate cu atenție. Din păcate, datele arată că 30 din 100 de femei gravide din România nu au nicio vizită medicală pe parcursul sarcinii, conform datelor organizației „Salvați Copiii”.

Fiecare vizită medicală și fiecare test sunt esențiale pentru identificarea și gestionarea eventualelor complicații. Iată câteva lucruri esențiale pe care medicul tău ginecolog ar vrea să le știi pe parcursul acestei călătorii.

Testele de screening genetic

Testele de screening genetic sunt esențiale pentru a oferi informații valoroase despre sănătatea fătului, mai ales în primul trimestru. “Testele de screening genetic efectuate în acest trimestru pot oferi informații valoroase despre sănătatea fătului. Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile disponibile,” explică Dr. Diana-Elena Comandasu, Medic primar obstetrică-ginecologie.

Monitorizarea tensiunii arteriale

Hipertensiunea gestațională poate avea efecte negative asupra sarcinii, de aceea monitorizarea tensiunii arteriale este crucială, mai ales în al doilea trimestru. “Supravegherea tensiunii arteriale devine mai importantă începând cu al doilea trimestru. Hipertensiunea gestațională poate avea efecte negative asupra sarcinii”, avertizează Dr. Iulian Tătaru, Medic primar obstetrică-ginecologie.

Prevenirea anemiei

Anemia este o problemă comună în sarcină, dar poate fi prevenită prin suplimente prenatale și o dietă adecvată. “Asigurați-vă că suplimentele prenatale conțin fier pentru a preveni anemia, o problemă comună în sarcină. Consumul de alimente bogate în fier, cum ar fi spanacul și carnea roșie slabă, poate preveni această problemă”, recomandă Dr. Rareș Gherai, Medic primar obstetrică-ginecologie.

Alimentația și sănătatea microbiomului

Ce mănânci în timpul sarcinii influențează sănătatea ta și a bebelușului. “Consumul de alimente fermentate, precum iaurtul și kefirul, poate sprijini sănătatea microbiomului intestinal, influențând pozitiv sistemul imunitar al bebelușului”, explică Dr. Petrișor-Doru Pană, Medic primar obstetrică-ginecologie.

Monitorizarea mișcărilor fetale

În ultimul trimestru, este important să acorzi atenție mișcărilor zilnice ale bebelușului și să discuți cu medicul obstetrician orice anomalie.

“În ultimul trimestru, monitorizarea mișcărilor fetale este importantă. Acordă suficient timp în fiecare zi pentru a te concentra asupra mișcărilor bebelușului tău și discută cu medicul obstetrician orice anomalie,” sfătuiește Dr. Tudor Iacovache, Medic primar obstetrică-ginecologie.

Pentru a le veni în ajutor viitoarelor mămici cu mai multe informații pe parcursul sarcinii, Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, a lansat ghidul gratuit Good Start. Din prima lună și până la momentul în care își țin în brațe bebelușul, ghidul le oferă sute de sfaturi valoroase de la medici ginecologi din întreaga țară.

Good Start reunește într-un singur loc toate detaliile esențiale despre investigațiile și activitățile importante pentru fiecare lună de sarcină, dar și informații utile despre prevederile legale privind concediile și beneficiile pe care le pot accesa, totul pentru a se adapta cât mai ușor la noua etapă a vieții.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*