Conferință regională în domeniul pneumologiei, organizată în premieră la Timișoara. Sute de medici din vestul țării vor afla noutăți privind tratamentul principalelor boli respiratorii

FOTO Spitalul Victor Babeș Timișoara

Organizată de Clinica Universitară de Pneumologie Timișoara, conferința își propune să abordeze diferite patologii pulmonare. De la fibroză chistică la BPOC, pneumopatii interstițiale difuze sau cancer pulmonar și chiar imagistică medicală. În cadrul conferinței vor avea loc mese rotunde, workshop-uri și simpozioane în care vor fi abordate teme ce privesc somnologia, hipertensiunea pulmonară, tumorboard-ul în cazul cancerului bronhopulmonar, dar se va discuta și despre explorările funcționale pulmonare și chiar despre mentoratul și lidership-ul în cazul sistemului sanitar românesc. Nu vor lipsi, însă, nici prezentările de cazuri clinice.

“Conferința Școala PneumoClinics TM 2023 ‘Expertiză și Medicină Personalizată în Patologia Pulmonară: de la ghiduri la practică clinică curentă’ se adresează medicilor din diverse specializări. Vorbim de pneumologie, reumatologie, medicină internă, medicină de familie, cardiologie, oncologie, chirurgie toracică, radiologie – imagistică medicală, anatomie patologică și genetică medicală. Ne dorim ca, la sfârșitul conferinței, medicii participanți să cunoască și să implementeze în practică lor clinică recomandările ultimelor ghiduri de diagnostic și tratament privind principalele boli respiratorii, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte, și să recunoască profilul de pacient cu afecțiuni pulmonare la care au nevoie și de suportul centrelor cu expertiză”, spune conf. dr. Ovidiu Fira Mlădinescu – medic primar pneumolog – președinte conferință.

 “Vorbim de un proiect în premieră pentru zona de vest a țării, un proiect educațional pe care încercăm să îl permanentizăm. Și nu întâmplător am ales să organizăm această conferință acum, toamna, pentru că lunile octombrie și noiembrie includ câteva dintre zilele medicale internaționale dedicate luptei împotriva unor afecțiuni pneumologice. Vorbim de Ziua Mondială de Luptă împotriva Gripei, Pneumoniei, BPOC-ului, dar și Ziua Internațională a Radiologiei și chiar Ziua Națională fără Tutun.

În același timp, organizarea de către Spitalul Victor Babeș, prin Clinica de Pneumologie, a unei asemenea conferințe, demonstrează încă o dată rolul important, regional, pe care îl are spitalul nostru, atât din punct de vedere educațional, cât și ca furnizor de resurse medicale profesioniste”, spune prof. dr. Cristian Oancea – medic primar pneumolog – manager Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Conferința, care va avea loc în perioada 19-21 octombrie, se desfășoară sub îndrumarea Centrului de Cercetare și Inovare în Medicină Personalizată a Bolilor Respiratorii, din cadrul UMF Timișoara, și a Centrului de Expertiză pentru Boli Pulmonare Rare, din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Lucrările conferinței vor fi ținute în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara. Președintele conferinței ‘Expertiză și Medicină Personalizată în Patologia Pulmonară: de la ghiduri la practică clinică curentă’ este conf. univ. dr. Ovidiu Fira Mlădinescu – medic primar pneumolog, copreședinți sunt prof. univ. dr. Cristian Oancea – medic primar pneumolog și prof. univ. dr. Voicu Tudorache – medic primar pneumolog, iar președintele comitetului organizatoric este S.L. dr. Monica Marc – medic primar pneumolog.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*