Dispozitiv medical pentru obținerea unei plasme bogată în trombocite care sunt folosite în tratamentul afecțiunilor ortopedice. Spitalul Clinic CF – singurul din Timiș unde procedura se face în Ambulatoriu

Dispozitiv medical pentru obținerea unei plasme bogată în trombocite care sunt folosite în tratamentul afecțiunilor ortopedice. Spitalul Clinic CF Timișoara

Centrifuga este aparatul indispensabil pentru separarea și obținerea plasmei îmbogățite. Dispozitivul a fost achiziționat în urmă cu câteva săptămâni și funcționează în cadrul Cabinetului de Ortopedie din Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timișoara.

“Aparatul separă, prin rotație rapidă, componentele sângelui: plasma, care este bogată în trombocite și factori de creștere, stratul leucocitar și globulele roșii. După centrifugare, se izolează plasma bogată în trombocite, care va fi administrată pacienților printr-o injecție. Separarea corectă a plasmei este importantă în regenerarea țesuturilor, reducerea inflamației și accelerarea procesului de vindecare”, spune dr. Cosmin Gridan – medic primar ortoped Spitalul Clinic CF Timișoara.

Administrarea plasmei se face pe cale injectabilă, în cadrul Cabinetului de Ortopedie din Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timișoara. Datorită proprietăților regeneratoare și antiinflamatorii, serul obținut este introdus în diverse articulații în cadrul tratamentului unor afecțiuni ortopedice.

“Printre bolile care pot beneficia de administrarea unui asemenea ser se numără cele articulare, și vorbim de gonartroză, coxartroză, artroza umărului și a gleznei. În această situație, plasma reduce inflamația, dar și durerea, și încetinește degradarea cartilajului, stimulând regenerarea acestuia. Totodată, se poate folosi în tendinita rotuliană și achiliană, fasceita plantară cronică, ruptura parțială a tendonului lui Ahile, leziuni ale cartilajului articular, dar și pentru diverse afecțiuni traumatice, entorse, luxații și fracturi”, spune dr. Cosmin Gridan – medic primar ortoped Spitalul Clinic CF Timișoara.

Plasma este recomandată în stadiile incipiente ale bolilor ortopedice pentru a încetini progresia, dar acest tratament se folosește și în diverse afecțiuni produse în urma practicării unor sporturi ori după intervenții chirurgicale.

O asemenea intervenție este gratuită, în baza unui bilet de trimite de la medicul de familie și a unui consult făcut de medicul specialist ortoped. Pacienții vor achita doar costul eprubetei de recoltare.

Programul Cabinetului de Ortopedie din cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic CF Timișoara este zilnic, de luni până vineri, între orele 8 și 15. Programările se fac la nr. de telefon: 0742 892 352 și 0751084630.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*