Echipamente ultraperformante pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la Spitalul Județean „Sf. Ap. Andrei” din Galați

Spitalul Județean Galați. FOTO Consiliul Județean Galați

Proiect uriaș câștigat de Consiliul Județean Galați pentru dotarea Spitalului Județean „Sf. Ap. Andrei” din Galați cu echipamente ultraperformante pentru diagnosticarea și tratarea cancerului. Astfel, Spitalul Județean va fi dotat cu cel mai modern RMN din regiune (3 Tesla), cel mai modern computer tomograf performant (128 slice-uri), robot pentru prepararea medicamentelor oncologice, sistem de mamografie digitală, precum și sisteme chirurgicale avansate.

„Faptul că am reușit să fim unul dintre cele doar 8 proiecte câștigătoare din 30 înscrise demonstrează angajamentul nostru pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor medicale din Galați. Spitalul nostru se transformă, astfel, într-un centru de excelență în oncologie, oferind pacienților acces la tehnologii medicale de ultimă generație. Astfel, după cele două acceleratoare liniare de particule, PET-CT și noul scintigraf, aducem și cel mai performant RMN existent pe piața medicală din România în acest moment, un CT de 128 de slice-uri, robot pentru pregătirea medicamentelor de care au nevoie bolnavii oncologici, precum și alte echipamente de ultimă generație pentru intervenții chirurgicale, neurochirurgicale, urologice și radiologice. Toate aceste echipamente vor fi folosite pentru a diagnostica cât mai repede cancerul și a-l trata cât mai eficient, aici, acasă, la Galați. Asta înseamnă să faci din sănătate o prioritate cu adevărat. Iar investițiile nu se opresc aici”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lista completă a echipamentelor medicale achiziționate în cadrul proiectului cuprinde:

RMN 3T (Rezonanță Magnetică 3 Tesla)

Tomografie Computerizată (CT)

Sistem de mamografie digitală cu tomosinteză

Aparat de radiologie cu braț C

Videomediastinoscop 3D 4K

Dispozitiv automatizat și patentat pentru prepararea sterilă a medicamentelor oncologice personalizate

Linie laparoscopie endourologie 3D 4k

Sistem medical tip CUSA

Sistem de sigilare vase complet echipat

Sistem laparoscopie complet echipat

”Este în plină derulare și licitația cu clauză suspensivă pentru achiziționarea acestor echipamente și ne pregătim să semnăm, sper eum cât mai curând, și contractul de finanțare, astfel încât toate aparatele medicale să ajungă cât mai repede la Galați pentru a putea fi folosite în lupta împotriva cancerului” – Costel Fotea.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 25 de milioane de lei (5 milioane de euro), finanțarea fiind asigurată în cadrul Programului Sănătate. Echipamentele medicale vor fi folosite în cadrul secției de Oncologie Medicală, laboratorului de Imagistică și Radiologie și în cadrul Blocului Operator.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*