FOTO La OCH Constanța, pacientul cu cancer urmează un traseu eficientizat

Spitalul OCH. FOTO OCH

O persoană care prezintă semne și simptome de cancer trebuie să confirme sau să infirme acest diagnostic cât mai repede, pentru a putea, dacă este necesar, să urmeze tratamentul recomandat în cel mai scurt timp. Dacă este confirmat diagnosticul de cancer, se impune, de asemenea, începerea tratamentului configurat anume pentru necesitățile pacientului respectiv într-un interval de timp cât mai scurt.

La OCH Constanța, pacientul cu cancer urmează un traseu eficientizat, care cuprinde etapele cheie și asigură constituirea rapidă a unei echipe multidisciplinare care propune un tratament personalizat.

Experiență medicală personalizată

Traseul pacientului cu cancer este o noutate în îngrijirea oncologică, un concept inovator care ajută la parcurgerea cât mai simplă și personalizată a etapelor necesare în abordarea diagnostică și terapeutică a neoplaziei.

Traseul Pacientului Oncologic

Pasul 1: la OCH, pacientul cu cancer este direcționat către consult la medicii oncologi din Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH. Medicul oncolog este specialistul care cunoaște toate metodele de diagnostic și tratament, poate consilia pacientul încă de la început și supraveghează toate etapele prin care trece acesta.

Pasul 2: se efectuează examinări pentru diagnosticul și stadializarea bolii. OCH are o gamă largă de capabilități de diagnosticare și este echipat cu echipamente de ultimă generație. Pacienții beneficiază de metode moderne, precum RMN, CT, examinări endoscopice, mamografie digitală, ecografie, radiografie, biopsii prin puncție etc. Examenele histologice sunt efectuate ținându-se cont de toate caracteristicile moleculare și genetice moderne ale fiecărui tip de tumoră, iar acest lucru contribuie la prescrierea unor terapii țintite.
Important!

La OCH, pacientul oncologic sau cu suspiciune oncologică beneficiază gratuit de investigații imagistice de înaltă performanță (RM 3T & CT) în cel mult 24 de ore, consultații de specialitate, acces în comisia oncologică și orice alte investigații medicale specifice!

Pasul 3: pacientul primește un raport de consultare detaliat și un diagnostic de certitudine, care arată natura neoplaziei și stadializarea acesteia. Echipa medicală OCH interacționează constant cu pacientul și familia acestuia.

De reținut:

Pacientul este asistat permanent de navigatorul de pacienți, care îi facillitează parcursul fiecărei etape și oferă ghidare, sprijin și informații, de la diagnostic și până la tratament.

Pasul 4: pacientului i se propune un plan de tratament detaliat și personalizat, stabilit de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), o reuniune a medicilor din diferite subspecialități necesare în diagnosticarea și tratarea fiecărei persoane în parte. Deciziile de tratament se iau împreună cu pacientul și țin cont de nevoile și condițiile specifice fiecărui pacient în parte. Se iau în considerare toate opțiunile moderne de tratament și se abordează fiecare etapă de tratament în parte.

Tratamentul cancerului este complex și adesea combinat, incluzând diverse măsuri, precum chirurgie, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, hormonoterapie. La OCH, medici cu experiență vastă propun pacienților variante de tratament bazate pe protocoale moderne, folosite în oncologia de azi. Pe parcursul întregului proces de tratament, medicii OCH monitorizează starea generală a pacientului, precum și rezultatele intermediare ale tacestuia și, dacă este necesar, ajustează cura și prescriu terapie de susținere.
De reținut:

La OCH, pacientul oncologic beneficiază de avantajul serviciilor medicale integrate, având acces la orice specialitate necesară abordării diagnostice și terapeutice a unor eventuale comorbidități.

Pasul 5: posttratament, pacienții oncologici OCH beneficiază de consiliere pentru reabilitare, continuă să fie monitorizați și ghidați, li se asigură suport fizic și psihologic, pentru a atinge o stare optimă de sănătate.

De reținut:

Monitorizarea pacientului cu cancer, după finalizarea tratamentului, este dinamică, urmând standarde internaționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*