KADRA, compania românească specializată în soluții de automatizare și management al accesului, cu experiență de 30 de ani pe piața de profil, a instalat o gamă completă de uși automate în cel mai nou spital din rețeaua Medicover, situat în zona Pipera, în nordul Bucureştiului. Cu o suprafață de 22.000 metri pătraţi, spitalul ridicat într-o fostă clădire de birouri are nouă etaje și reprezintă o investiție de 31 de milioane de euro. Pentru acest proiect integrat, de dimensiune considerabilă, KADRA a propus o gamă completă de uși automate cu tehnologii de ultimă generație, special proiectate ca să respecte exigențele de igienă și siguranță din spitale.
Furnizorul de soluții integrate de acces cu cea mai îndelungată istorie pe piața de profil din România, KADRA a oferit soluții pentru zona medicală de la demararea procesului de modernizare a spitalelor din România. Compania a participat la zeci de proiecte de reabilitare și la toate proiectele de spitale publice sau private noi din România Pentru ultimul spital din rețeaua Medicover, KADRA a instalat soluții ultramoderne din portofoliul său, toată gama de uși proiectate pentru instituții de îngrijire a sănătății. Soluțiile automate de acces au atât rolul de a asigura fluxuri mai sigure în spitale, cât și de a oferi confort pacienților și standarde optime actului medical.
Ușa medicală de salon Tormed S, special proiectată pentru prevenirea transmiterii infecţiilor nosocomiale, este una dintre soluțiile KADRA implementate în noul spital Medicover. Acesteia i s-au adăugat ușile metalice rezistente la foc și cele placate cu plumb, concepute pentru necesitățile specifice secției de radiologie.
Pentru blocurile operatorii ale spitalului, KADRA a instalat uși ermetice automate din gama Tormed ER care asigură sigilare pe toate cele 4 laturi, au un mod de funcționare hipersilențioasă și sigură datorită sistemului de senzori. În plus, prin modul specific de funcționare, ușile ermetice automate înlătură riscul de transmitere a agenților patogeni care există în cazul atingerii clanțelor sau mânerelor.
„KADRA are o lungă colaborare cu mediul privat de sănătate din România”, spune Andreea Strugaru, co-owner și Marketing Manager al companiei. „În cei 30 de ani de când suntem pe piață ne-am implicat profund în ceea ce înseamnă modernizarea sistemului românesc de sănătate. Bineînțeles, este mult de lucru în această direcție, dar, așa cum se spune, chiar și o călătorie de o mie de mile începe cu primul pas. De-a lungul anilor, am avut peste 100 de intervenții în spitale de stat și private din toate regiunile țării și ne bucurăm că am putut aduce soluții în premieră și inovații care cresc gradul de confort al pacienților și medicilor din sistemul românesc de Sănătate. În ce privește noul spital Medicover, un proiect ambițios, am avut o bună colaborare cu arhitecții și constructorii și am implementat câteva sute de soluții dintre cele mai performante din portofoliul KADRA”, mai spune Andreea Strugaru.
KADRA, de 30 de ani, o poveste de succes în antreprenoriatul românesc
Anul acesta, compania cu capital autohton KADRA împlinește 30 de ani de existență, timp în care a reușit să se situeze în topul furnizorilor de soluții de pe piața sistemelor automate de acces din România.
„KADRA este rezultatul viziunii fondatorilor ei, a muncii noastre ca echipă și a fuziunii dintre doi jucători pe piața soluţiilor de automatizare a accesului, Aluterm și Alumatic, în 2019”, explică Andreea Strugaru.
Astfel, de la 3 angajați câți avea în 1993, compania a ajuns la 45 în 2016, iar astăzi, echipa KADRA numără 90 de persoane la nivel teritorial. Anual deservește peste 1500 de clienți, dintre care 45% sunt incluși în Top 50 al celor mai puternice business-uri din România. KADRA numără peste 100 de furnizori, între aceștia fiind incluse nume mari, cu relevanță la nivel european, precum RECORD, GREEN, CAME.
Deschizător de drumuri pe piața românească a soluțiilor automatizate integrate pentru acces, de numele KADRA se leagă mai multe premiere în România. KADRA este prima companie care a introdus plata cu cardul și opțiunea plății contactless la automatele de plată ale parcărilor, a introdus policarbonatul pe plan național și tot o premieră este și implementarea ușilor automate etanșe pentru sălile de operații din spitalele românești. KADRA a amenajat cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din România, ci din toată Europa de Est. Compania înființată la Cluj în urmă cu 3 decenii a proiectat ușa medicală de salon „curată”, pe care o produce acum în parteneriat cu un mare producator european, inclusiv pentru alte țări.
Între proiectele din portofoliul KADRA din acești 30 de ani se numără:
Tunelul din policarbonat de pe Pasajul Basarab;
Cele 360 de ferestre automate la Biblioteca Națională a României;
Instalarea de uși sau soluții de parcare pentru spitalele Regina Maria Băneasa, Victor Gomoiu din București, Spitalul Județean Suceava, Spitalul Militar Brașov și cel din Oradea, pentru a menționa doar câteva dintre cele peste 100 de instituții de îngrijire a sănătății dotate cu soluții moderne de acces de la KADRA;
Uși automate pentru Iulius Mall Cluj-Napoca, Oradea Shopping City, Iulius Town Timișoara, pe lângă parcări cu management automat pentru importante zone turistice la nivel național.
Între proiectele nou adaugate în portofoliul KADRA se numără ușile principale de acces pentru un mare retailer de mobilă care tocmai a deschis un magazin în Timișoara, modernizarea sistemelor de management al parcărilor de la Sala Polivalentă, din Cluj, și de pe Aeroportul Ghimbav-Brașov, precum și implementarea sistemului automat de management pentru parcările de la Obor și Piața Universității din București.
„Cei 30 de ani pe care KADRA i-a parcurs până acum nu au fost mereu ușori”, spune Andreea Strugaru. „Am trecut cu bine prin criza economică din 2008 și prin pandemie și am învățat multe lecții utile. Una dintre ele se referă la rezistența oamenilor la schimbare, chiar dacă aceasta este în bine. Am mers împinși înainte mereu de pasiunea noastră pentru inovație, datorită căreia am adus atât de multe premiere pe piața românească a automatizărilor. În tot acest timp am reușit să ne impunem în topul furnizorilor de soluții de pe piața sistemelor automate de acces din România, ceea ce considerăm că este o reușită a antreprenoriatului românesc”, mai spune cofondatoarea KADRA, Andreea Strugaru.
Be the first to comment