Ministerul Sănătății recomandă celor care intenționează să călătorească să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.
În ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie și decembrie și 3 cazuri în ianuarie). Până în acest moment, nu s-au înregistrat decese.
Malaria este o boală infecțioasă care se transmite prin înțepătura de țânțar (specia Anopheles). Profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice și protecție împotriva înțepăturilor de țânțari.
Mai multe informații cu privire la malarie și alte boli tropicale care pot fi asociate călătoriei pot fi găsite pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, va desfășura, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, la Cluj Arena, o nouă serie de activități de testare pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin. În acest […]
Vești bune pentru pacienții secției clinice Dermatovenerologie. Condiții hoteliere de înaltă calitate pentru pacienții Secției Clinice Dermatovenerologie. Secția exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost de curând relocată. Aceasta funcționează acum în […]
Personalul navigant român și internațional are de acum posibilitatea de a efectua examinările pentru Medicina Maritimă în cadrul Ovidius Clinical Hospital. Prin noul Centru de Medicină Maritimă, OCH asigură serviciile medicale pentru navigatori, la standarde […]
Be the first to comment