Noi centre de evaluare pentru persoanele cu COVID-19, la spitale din subordinea Consiliului Județean Cluj

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. FOTO CJC
Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. FOTO CJC

La nivelul a două unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, funcționează câte un centru de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E important ca toți clujenii să știe că au unde să apeleze în situația în care constată că au COVID-19, urmând a fi evaluați și tratați gratuit. Mai mult decât atât, pentru a nu ajunge într-o situație critică, se recomandă solicitarea serviciilor în faza incipientă a bolii, această decizie putând face diferența între viață și moarte.”

Centrul de evaluare amenajat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, situat pe str. Iuliu Moldovan nr. 23, funcționează de luni până vineri, între orele 07.00 și 20.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul orar 07.00 – 14.00. În cadrul acestuia se efectuează cca. 80 de evaluări pe zi, iar pacienții sunt consultați, evaluați clinic și supuși unor analize de laborator și imagistică medicală. Programările se pot face accesând pagina web a unității sanitare – www.infectioasecluj.ro/spital/, secțiunea Programări on-line Centru evaluare COVID-19.

De asemenea, și la nivelul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, de pe str. Moților nr. 68, funcționează un centru de evaluare a copiilor infectați cu COVID-19. Acesta este funcțional de luni până vineri, între orele 08.00 și 11.00 și are o capacitate de evaluare de 9 persoane pe zi. Detalii referitoare la modalitățile de programare se pot obține accesând site-ul instituției medicale – www.spitcocluj.ro, secțiunea Centru de evaluare Covid.

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt decontate de către casele de asigurări de sănătate. Persoanele care au COVID-19 se pot prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PC, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, când situația o impune, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*