Zeci de copii internați la Spitalul Fundeni din Capitală vor beneficia de o secție nouă și modernă de nefrologie, prin regândirea și renovarea întregului spațiu destinat îngrijirii acestora. Proiectul va fi realizat de către TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectură specializat pe segmentul medical în România, la inițiativa Fundației Metropolis. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 200.000 de euro.
Astfel, arhitecții TESSERACT vor eficientiza suprafața redusă a secției, de doar 325 mp, adăugând funcțiuni elementare necesare într-o astfel de secție de spital, precum grupuri sanitare în saloane sau spații pentru depozitare. De asemenea, aceștia au prevăzut gruparea funcțiunilor pentru personalul medical și vor adăuga chiar și o zona specială destinată activităților pentru copii, chiar în cadrul secției.
„Starea actuală a secției nu este diferită de starea altor spitale publice din România și ne bucurăm să contribuim, alături de Fundația Metropolis, la acest proiect de renovare. Pe lângă funcțiunile de bază, fără de care aceasta secție nu poate funcționa, vom gândi și soluții de umanizare, de integrare de elemente de design care să contribuie activ la vindecare – precum o zonă de activități pentru micii pacienți. Majoritatea spitalelor din România sunt proiectate după standarde învechite, sunt reci și neprietenoase, iar studiile și practica marilor spitale internaționale arată că jocul are un efect benefic extraordinar și contribuie efectiv la procesul de vindecare,” declară Arh. Raluca Șoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.
Conform Societății Române de Nefrologie*, bolile de rinichi pot reprezenta o provocare majoră, atât pentru pacient, cât și pentru cei din jur. Boala renală este o problemă importantă de sănătate publică la nivel mondial și afectează în prezent aproximativ 850 de milioane de oameni din întreaga lume. Unul din 10 oameni suferă de o afecțiune a rinichilor și anual milioane de oameni mor ca urmare a complicațiilor cauzate de bolile de rinichi. Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, reducându-se astfel riscul complicațiilor și numărul deceselor cauzate de acestea.
Be the first to comment